ANUL SCOLAR 2014-2015
Postolache Floarea & Alexa Irina

Picture1Formăm o echipă din anul 2003. Alternativa Step by Step oferă un model educațional viitoarelor generații, urmărind să pregătească oameni dispuși să se instruiască toată viața, să creeze un mediu de instruire bazat pe respect reciproc, să se asigure că toți copiii vor parcurge în ritm propriu traseul școlar, exploatând capacitățile individuale ale fiecărui elev.

Suntem o echipă compatibilă, ne înțelegem și ne completăm în tot ce facem.

Vineri, 16 iunie 2016, la Școala gimnazială „A. I. Cuza” Dorohoi a avut loc festivitatea de încheiere a anului școlar 2016 – 2017.

                 În cadrul unei ceremonii publice,sub privirile emoționate ale elevilor și părinților, au luat cuvântul directorul școlii, prof. Paula Stoleru, domnul inginer Dorin Alexandrescu, primarul municipiului Dorohoi și domnul Virgil Bordei, reprezentantul Comitetului Reprezentativ al Părinților.

Domnul primar a felicitat întreg colectivul de elevi și cadre didactice, manifestându-și din nou susținerea pentru învățământul dorohoian și a oferit diploma de Șef de Promoție elevei Ștefania Maftei din clasa a VIII-a A.

Spre mândria părinților lor și întru recunoașterea efortului depus au fost premiați și „mini șefii de promoție”, cei mai buni elevi la finele ciclului primar, precum și toți ceilalți elevi care au încheiat anul școlar cu media generală 10.

Momentul festiv a continuat cu activități desfășurate la nivelul colectivelor de elevi, având-o în mijlocul lor, ca invitat special, pe doamna Inspector școlar general adjunct, prof. Paula Gavriluță.

La finalul unui an școlar încărcat, cu multă muncă și rezultate pe măsură,cadrele didactice de la Școala gimnazială „A. I. Cuza” Dorohoi felicită întreg colectivul de elevi, urează succes la Evaluarea Națională absolvenților de clasa a VIII-a, mulțumește părinților  pentru susținere și tuturor partenerilor pentru disponibilitate și implicare.

 Vacanță placută tuturor!

DSCF6593 DSCF6594 DSCF6595 DSCF6597

Au trecut 100 de zile de școală din clipa în care elevii clasei pregătitoare Step by Step au trecut pentru prima oară pragul școlii gimnaziale „A. I. Cuza” Dorohoi. Au fost 100 de zile de bucurie, emoție, entuziasm și noi descoperiri sub îndrumarea atentă a unor cadre didactice deosebite, prof. înv. primar Maria Amariei și Paul Dan Huțuleac.

Prilej de sărbătoare pentru toți elevii din alternativa Step by Step, primele 100 de zile de școală au fost marcate printr-o serie de activități specifice: întâlnirea de dimineață, prezentarea colecțiilor de 100 de obiecte, activități demonstrative pe centre de lucru și un frumos program artistic.

Cei mai mici dintre școlarii noștri au primit cu bucurie în rândurile lor oaspeți dragi: doamna inspector școlar general adjunct Paula Gavriluță, doamna inspector Olguța Șchiopu, preot profesor Constantin Muha, doamnele educatoare care le-au îndrumat cu răbdare primii pași, părinți, bunici, colegi mai mari și mai mici.

Chipurile lor vesele, plăcerea de a învăța, dezinvoltura și dorința de cunoaștere au transmis tuturor invitaților un sentiment de mândrie și măcar un strop din optimismul debordant al copilăriei.

La mulți ani, copii!

DSCF6323 DSCF6312 DSCF6301 DSCF6295 DSCF6262 DSC_0858 DSC_0852 DSC_0851 DSC_0845 DSC_0835 DSC_0858

„Eurojunior”
„Micul matematician”
„Amintiri din copilărie”
Concursul de desene – Carrefour

poza12

ANUL SCOLAR 2014-2015

„Avem clasa cea mai primitoare”

11

 

 

și cel mai darnic „Moș Crăciun”!

22

Călăuză îmi este credința că „rădăcinile învățăturii nu sunt amare”, dacă educatorul știe să deschidă mintea și sufletul copilului, ajutându-l să înflorească deplin.

Școala nu trebuie să fie o povară nici pentru elevi, nici pentru familie, ci doar o bucurie a împlinirii.

Orele de clasă și activitățile extra – școlare vor rodi peste ani. Adevărații educatori știu că nu clipa măsoară munca în educație și că doar timpul legitimează o profesie ce implică în primul rând dăruire.

p

ANUL SCOLAR 2014-2015

„Portrete muzicale eminesciene”

În cinstea aniversării a 165 de ani de la naşterea „Luceafărului” poeziei româneşti, elevii Şcolii Gimnaziale „Al.I.Cuza” Dorohoi au organizat spectacolul „Portrete muzicale eminesciene”.
Elevii din clasele a VI-a A şi a VII-a A, coordonaţi de doamna profesoară Irimia Corina-Elena, au adus pe scenă frumuseţea celor mai cunoscute şi îndrăgite poezii eminesciene. De asemenea, s-a organizat un concurs cu tema: realizarea unei compuneri descriptive – portretul lui Mihai Eminescu, pornind de la o fotografie dată. La bibliotecă, sub îndrumarea doamnei profesoare Pădurariu Alina şi a doamnei bibliotecare Butnariu Mihaela a avut loc o prezentare de carte şi o dezbatere despre monumentala contribuţie a poetului la dezvoltarea limbii şi culturii româneşti. Elevii din clasa a II-a A, împreună cu doamna învăţătoare Apostu Cristina au discutat despre opera lui Mihai Eminescu şi despre Veronica Micle şi scriitorul Ion Creangă.
Totodată, corul şcolii, coordonat de doamna profesoară Botezatu Emanuela, a oferit spectatorilor un recital muzical. Spectacolul a fost precedat de o expoziţie de lucrări ale elevilor, realizată sub îndrumarea domnului profesor Blaga Dorinel.

ANUL SCOLAR 2014-2015
ACTIVITATE IULIUS MALL

Parteneriat cu emisiunea “Kid’s Land”, Iulius Mall Suceava

Într-un parteneriat fructuos între Școala Gimnazială “Al.I.Cuza” Dorohoi și domnul Adrian Moroșanu, realizatorul emisiunii “Kid’s Land” de la Iulius Mall din Suceava, duminică, 14.12.2014 am adus încă o data vestea nașterii Domnului Iisus Hristos prin colinde tradiționale.

La programul artistic au participat grupul “Moștenitorii”, conduși de doamna profesoară Botezatu Emanuela și alți doi interpreți, elevii Antonio Tănasă, din clasa a VII-a A, cu melodia “Poveste de iarnă” și Antonia Botezatu, din clasa a VIII-a A, cu colindul “Vin colindătorii”.
Elevii s-au bucurat de aplauze și de cadourile oferite de gazdă.

ANUL SCOLAR 2014-2015

Picture1Consider că dascalul trebuie să emane în jur căldură sufletească, să iubească profund şi sincer copiii. El trebuie să aibă darul de a răspândi lumină în mintea celor care-l înconjoară, călăuzit fiind pe drumul succesului de măiestrie pedagogică şi de vocaţie.

 

Stăpânirea de sine, cinstea, modestia, exigenţa faţă de propria persoană, năzuinţa spre perfecţionare,fermitatea,consecvenţa,creativitatea, spiritul de anticipare, intuiţia, răbdarea, toleranţa, frânturile de suflet, munca din belşug,ambiţia, perseverenţa, entuziasmul, sunt calităţi care-l transformă pe dascăl în ideal pentru elevii săi.

 

El a descoperit izvorul cunoaşterii şi aceasta este sursa puterii sale, a învăţat că munca este secretul tinereţii şi întreaga sa viaţă învaţă pe alţii prin joc, a aflat că munca cinstită este drumul succesului curat şi caută mereu metode şi procedee de lucru potrivite care să alunge bezna necunoaşterii.