Joi, 13 noiembrie 2014, Școala Gimnazială “Alexandru Ioan Cuza” Dorohoi a găzduit conferința de lansare a proiectului Erasmus+ TRAVELLING WORDS. La eveniment au participat reprezentanți ai instituțiilor de învățământ din Dorohoi, consilieri locali, reprezentanți ai municipalității, ai comitetelor de părinți și ai altor instituții partenere precum și elevi. În deschiderea conferinței a luat cuvântul doamna director, Liliana Pădurariu, care și-a exprimat mândria de a fi reprezentantul legal al singurei școli gimnaziale dintre cele 3 unități de învățământ din județul Botoșani care au obținut finanțare în cadrul primului Apel de proiecte Erasmus+.

IMG_8903IMG_8839

Proiectul Erasmus+ TRAVELLING WORDS se va desfășura pe parcursul anilor școlari 2014-2015 și 2015-2016 având ca obiectiv principal dezvoltarea competențelor lingvistice ale elevilor din școlile partenere în vederea promovării incluziunii sociale și a bunăstării tinerilor.

IMG_8800IMG_8858

Școlile partenere, 3rd Gymnasio of Kalamaria – Grecia, Özel Fener Rum Ortaokulu ve Lisesi – Turcia, Otec Paisii – Bulgaria și Școala Gimnazială Alexandru Ioan Cuza Dorohoi, au un buget aprobat de 76.000 Euro care va acoperi și 21 mobilități/partener. În acest context școala dorohoiană va participa cu câte 3 cadre didactice și 4 elevi la fiecare din cele 3 reuniuni transnaționale găzduite de partenerii săi și, la rândul ei, va organiza o întalnire de proiect în semestrul I din anul școlar 2015-2016.

IMG_8807IMG_8863

Conferința a inclus, de asemenea, și un moment încărcat de emoție pentru elevii școlii, participanți la concursul TRAVELLING WORDS LOGO: desemnarea, cu implicarea invitaților, a câștigătorilor si înmânarea premiului de creativitate. Marele premiu, o tableta PC, a fost câștigat de eleva AVÎRVAREI Bianca – Ștefana din clasa a V-a B a cărei lucrare a fost desemnată ca fiind cea mai buna din cele 50 de lucrări înscrise în competiție, obținând aproximativ jumătate din voturile celor prezenți.

IMG_8822IMG_8886IMG_8849